Cerita Di Klinik Semalam.....

25.5.11

Semalam gie check up bulanan adam...nak kata ramai sangat orang tak adelah jugak...yang  ibu rasa ...tak tahulah nak kata ape yerk...nak marah pun tak tahu nak cakap....lepas ambik kad nurse arahkan pergi bilik 3 so ibu letakkan kad dalam bakul diluar pintu bilik...tengok no kat situ 2128...so no ibu 2133 maknanyer lebih kurang 2 3 orang lagi...so ibu tunggulah no still tak gerak..adam dah mula dah menyelak baju ibu nak susu...ibu gie bilik penyusuan susukan adam lebih kurang dalam 5 minit gitu...bila balik tengok kat papan skrin tu blum naik no. rupanyer no. ibu dah naik tapi ibu tak ade...manalah ibu tahu...adelah jugak dalam 3 minit ibu duduk...nurse datang panggil nama Muhammad Firas....ibu kata 'saya' dia tanya kenapa tak masuk....ibu jawab balik yang ibu gie susukan anak....lagipun no kat skrin tu tak adepun no. ibu...dia kata dah banyak kali dia tekan no. ibu.... dia tak percaya...so gie tengok kat skrin kat tempat duduk tu...baru puas hati...ade ker idak no. ibu terpapar kat situ...

bila dah masuk kat dalam bilik...adam tak ade mood...semalam mood dia kelaut...suruh timbang tak nak...suruh duduk tak nak...nak kat pangku aje...suruh jalan pun tak nak...nak berdukung...berbalik semula bila masuk bilik...nurse tu siap tanya lagi "mana isik kad...tak adepun..." ibu pun jawab "ada...tadik memang saya letak n selitkan dalam plastik kad baby tu" dia tak puas hati beb.... ibu dah mula bengang dah...masuk tak sampai 4 minit tapi nak kena bebel plak....lepas keluar daripada bilik tu..ibu tanya balik kat kaunter sama ada masa dia bagi kat ibu tu ade tak tercicir isik kad....nurse kat kaunter kata memang dia dah selitkan dalam kad baby...bengang betul...rupanyer isik  kad tu tercicir kat dalam bakul depan pintu bilik 3 tu...maknanyer nurse yang kat dalam bilik tu malas nak carik...main cekut aje kad kat dalam bakul tanpa melihat isik dalamnyer....cuma memang malas nak bising2...yer lah kita gunakan perkhidmatan diorang dahlah free...klu berbayar dah lama dah ibu sound....

p/s ambik berat adam semalam pun mcm sambil lewa aje....ibu tengok 11 kg dia kata 10 kg...maknyer adam tak naik beratnyer....uwahhhhhhhhhh makan bukan main lagi melantak.....

20 conteng-conteng:

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

sektor yang paling buat tak tahu bila kena tegur adalah sektor kesihatan...sebab mereka tahu rakyat akan pilih hispital dan klinik kerajaan juga..

dinor's family berkata...

hu..ibu dah biasa dgn keadaan camtu...sabar je la....

eB ezrin berkata...

gomen eh? kalo tegor laks x leh eh?... eB kengkadang tegor gaks, ngan nada gurau... geram aihhhh ;p

etiey.com© berkata...

kadang memang kita tak leh elak perassaaannn gera dan menyampah. tegur dalam nada sinis.. heheh

~Siti Hajar~ berkata...

klinik gomen mmg gitu, sy ni asyik makan hati je klu pn klinik gomen, ada je yg xkena, pdhal kita ni dh prepare mcm2 sblm p klinik...adoi!

mommylavender berkata...

salam petang~ free pun kena tegur sikap die orang yang sah2 salah.....bile kuar kat paper bukan main manis lagi depa....

Lynn Hamzah berkata...

geram plak lynn baca...sabar yer zai...diorang kat klinik kerajaan nie memang mcm nie la...

munna berkata...

MMG MASALAH NI BIASA KAT KLINIK KERAJAAN... TAPI KAT AREA MUNNA NI BANYAK YG PRAKTIKAL JADI LAYANAN ADIK2 YG BARU NAK JADI JM NI TERSANGATLAH PERAMAH TAMAH

♥MiZz-siHa♥ berkata...

gomen tu mmg mcm tu..tu kadng2 malas nak p cna..tp,dah free p je la..diorng tu kadang2 mmg suke2 nak marah2 orng..

ayu berkata...

alahai..siannya zai kan..
lebih kurang je berat dengan danial la..

zaidah berkata...

@Nur Hawa Mohd Zinbetul tu awe...sebab tu diorang tu buat dek aje...

zaidah berkata...

@dinor's familyhuhuhu

zaidah berkata...

@eB ezrinrasenyer nurse otai...sebab tu malas nak tegur nanti jumpa lagi buat sakit ati..

zaidah berkata...

@etiey.com©klu keadaan memaksa terpaksa jugakkan...

zaidah berkata...

@~Siti Hajar~rasanyer rata2 lebih kurang ajekan...

zaidah berkata...

@mommylavenderbetul tu...bila dahk uar paper baru nak itulah nak inilah...

zaidah berkata...

@Lynn Hamzahmemangkan lynn..slow

zaidah berkata...

@munnasejuk sikit klu diorang okkan...

zaidah berkata...

@♥MiZz-siHa♥betul tak tentu pasal nak marah ajekan...

zaidah berkata...

@ayutu yang sedih tu....takut masuk line kuning aje ayu...

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL