Hadiah Hari Lahir....

9.6.11

Permintaan nabil untuk hadiah hari lahirnyer adelah kura-kura....so satu petang ibu ngan ayah carik kekura tapi tak ade...dari satu kedai ke satu kedai...tokeh kedai kata memang dah lama tak ade stok kura-kura...mungkin bukan musim mengawan kot....

sebenarnyer seblm ini ayah memang pernah belikan diorang nie kekura tapi dah lama dah mati....oleh kerana dah penat carik kekura tak jumpa last-last nabil n nabilah mintak yang lain plak...dari bajet kecik aje..yerlah kekura kan murah...terus diorang nie paw ayah...ngan mintak binatang nie....



 dua ekor anak arnab yang comel...sekor putih n sekor coklat...yang putih nabilah yang punyer..manakala yanag coklat nabil yang punya...

memang kuat makan...asyik nak kena bersihkan aje najisnyer....penat...


  
arnab nabilah nie memang aktif....asyik carik jalan nak lepaskan diri dari sangkar...pantang lepa...


  
arnab nabil...


arnab nabilah....tengok tu habis makanan dia tumpahkan....arnab putih nie suka memanjat sangkar...geram ibu...

30 conteng-conteng:

Mama Gee berkata...

wahh comelnyaaa arnab tu...
rs nk bela arnab gak..
tp...tunggulah duk umah bawah..
br senang skit...hik2


**setiap kali masuk blog ni mesti dh lain...bertambah ceriaa... :)

LYAfrina berkata...

hadiah birt y sgt2 sweet ni:-)

dinor's family berkata...

comelnya arnab...anak2 skrg hadiah pun boleh mintak2 kn..

@e_da berkata...

so sweet la nabil ada rabbit ya...

kak zai.. blog ni selalu cute2 templatenya buat sendiri ek.. geram tgk.. cantik2..

~Siti Hajar~ berkata...

Bestnyer dpt hadiah rabbit, comel plk tu, geram tgk rabbit nabila tu, putih gebu..

kreatif hadiah permintaan nabila & nabil ni, pandai mintak hadiah binatang, klu budak2 lain sllu mintak toys je..

Arnab tu sepasang ke Zai...blh jd induk la, mn tau blh jd penternak rabbit plk pasni...hehe

Ila berkata...

bela arnab ek...bestnyer...tak jadi kurA2 ek...

Fieza79 berkata...

pndai pulak dimintak binatang peliharaan sebagai hadiah harijadi dia...kalu budak lain asyik nk mainan...lepas tu rosak..beli pulak lain hehee...

jaga baik2 ye nabil rabbit tu...

etiey.com© berkata...

wah cantik! suka renabbbb

eB ezrin berkata...

kalo dpt kat aerish tuh... bwk tido ;p

Mamamya berkata...

alahai...lia x berpeluang nak bela arnab ni sbb afiqah ada asthma...haiwan berbulu mcm ni mmg x blh nak bela....

p.s: selamat hari utk anak2 kak zai..semoga menjadi anak2 yg bijak di dunia n akhirat..amin.

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

comel arnab yg puith tu..

Kasih Ibu berkata...

suker sgt kat rabbit tapi si haiqal pula xsuka bintang yg berbulu...takut...he..he...

jaga bebaik rabit2 tu ye nabil n nabila....

ainnoraini berkata...

comey betul rabbit tu...mesti dia sukekan...

kat rumah tu anak2 ain pun nak bela rabbit jugak...sangkarnye dah ade...arnab jer belum ade lagi...

annorita a.k.a cheekongsejuk berkata...

Ari tu anor jumpa la kura2 kt giant plentong.. mesti kulai area x de stok.. hehe

Lelord berkata...

comelnya..najlaa pun suka arnab

fiza berkata...

Wah...masing2 dapat arnab yer, comel...☺☺

Sofya berkata...

ala comelnya arnab2 tu..
yg pentingnya ibu tu rajin nak menjaga he3

zaidah berkata...

@Mama Geememang comel geram....terima kasih ogy...

zaidah berkata...

@LYAfrinacomelkan...hehehe

zaidah berkata...

@dinor's familyyer lah imah...klu kita dolu2 tak berani nak mintak ape2.

zaidah berkata...

@@e_daterima kasih...selalu memang akak buat sendiri..cuma gambar tu ade yang download n ade buat sendiri...hehehe

zaidah berkata...

@~Siti Hajar~diorang nie klu mintak memang suka binatang...tu yang kena fikir dua tiga kali jarang mintak yang permainan....tak tahulah masa beli tu tokeh kat kedai pun tak tahu jantinanyer...klu sepasangkan best..

zaidah berkata...

@Ilakura2 dah cancel....

zaidah berkata...

@Fieza79ibunyer yang banyak menjaga....diorang nie suka main aje ngan arnab...

zaidah berkata...

@etiey.com©belilah etiey sepasang....

zaidah berkata...

@ainnorainiarnab nie kuat makan tau ain...sekejap aje makanannyer dah habis

zaidah berkata...

@Lelordnanti blehlah najlaa mintak arnab ngan mama...

zaidah berkata...

@annorita a.k.a cheekongsejukkat giant plentong tak gie lagi...

zaidah berkata...

@fizasuka bila sebut arnab comel

zaidah berkata...

@Sofyabetul tu..ibu yang jadik mangsa bersihkan arnab..

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL