Apa Ko Ingat Ibu Bola Ker

6.7.11

Ibu ade maruah diri...bila dibuat macam bola ibu rasa dipermainkan.....kisah nie bermula bila ibu nak lapor diri di kolej tempat ibu bekerja...klu sebelum nie ibu bertugas di ibu pejabat...so mulai bulan julai ibu dipindahkan ke kolej dengan memegang tanggungjawab sebagai pengajar....ibu menerimanyer dengan hati yang terbuka n gembira....
so pada hari isnin ibu dah kemas barang ibu separuh n isik kat dalam kotak n tengahari ibu pergi ke kolej untuk lapor diri....tiba kolej ibu jumpalah ngan ketua kursus....bila jumpa ketua kursus inform yang dah tak ade kosong untuk lecturer....loadingpun dah penuih....apa perasaan ibu ketika itu...gerammmmmmmmmmmm.....dapat surat suruh lapor diri....bila lapor diri dah tak ade loading.....macam mana pihak admin buat kerja....ibu pun tak faham...memang ibu marah....so semalam ibu cuti tenangkan fikiran....n pepandailah pihak admin settlekan..malas ibu nak bising2..klu tak lagi bagus...ibu tak yah buat kerja...makan gaji buta....

40 conteng-conteng:

dinor's family berkata...

bsabar je la ye..mungkin ...misscomunication kot..harap cepat succes ye...

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

bersabar ye ibu....mungkin dia ada tempat best untuk ibu nie

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

sabar kak..awe pernah lalui macam akak ni...waktu tu ada terima panggilan temuduga suruh datang hari khamis...awe dari melaka datang naik bus pergi KL hari rabu..sampai je kat KL compny tu cakap jawatan tu dah ada orang masuk....mmg sakit hati dan terus black list company tu

Encik JI berkata...

besela tu, byk company die nye managemnt cm hampeh. kita yg kt bwh ni just follow je order. tp bila dh jd bnda cmni, mula la nk lpas tangan.

erienz berkata...

waduh2 pening seh tgk kes ko ni kak...mcm aku gak yer...kena stay balik lah yer....

Nieza Ishak berkata...

ehhh boleh pulak macam tueee???? takkan admin tak tahu kot.

LYAfrina berkata...

ISHH..MCMANA PGURUSAN TU?? BLH LAK JD G2 YER??

Amiizaa2001 berkata...

uwaaa zai....macamanalah die org arrange utk zai....sepatutnya HR alert benda2 mcm nie....semoga ada hikmah disebalik kejadian ini....

~aSFaLiZa~ berkata...

sabar ye kak. diorg ni entah apa2 je buat keje mcm ni. kan dah menyusahkan byk pihak

fiza berkata...

Kesiannya zaidah. Tak patut betul lah buat mcm tu. Mcm mana lah HR buat arrangement. Sabar jer lah...haihhhh...klo kena kat diri sendiri pon memang sakit hati.

sarah-najwan berkata...

nape bole jadi gtu..mende ni bukn main2 kan..

menyusahkan kita la pulak..
xpe..sabar..pasti akan diselesaikan..

lagi pula ketua tu..jagalah sket perasaan kita..kalau loading pun ..senyap2 dulu..tel ka org yg terlibat..ni main ckp depan kita..

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

ishhh..blh plak jd cam tu ye..
Sabar Zai..mungkin ada hikmah disebaliknye..

eB ezrin berkata...

aikhs? eB lak yg confius?

ayu berkata...

sabar ye zai..tapi, bertukar kerja ni mesti best kan..lagi2 kena mengajar...

psstttt...blog zai makin lama makin meriah la..teringin nak buat mcm tu tau..

diana berkata...

aik..boleh pulak gitu ye??
teruk nye pengurusan..tak telus.

|| NaFiRaa || berkata...

kalo saya pon berangin.. silap2 boleh bertukar kaler ijau... sabar k~

♥♥syahadah♥♥ berkata...

Rilex..bior mereka settle. Time ni gunakan utk berehat.. Sapa suruh buat kerja cam hampeh kan

mamalieyna berkata...

isssh bleh plak gitu?..mmg geram tuh...apa la diorang buat arrangement bleh jd camtu..sabo jerlah..seb baik leh cuti..tenang2kan fikiran dulu..hu~

Izan Ishak berkata...

tak patutlah dorg buat ibu camtu. kenalah pastikan betul2 dulu sblm kuarkan arahan kan...

apa2 pun ibu sabar byk2 ye~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

sabo2...

zaidah berkata...

@dinor's familydoa2 macam tulah....

zaidah berkata...

@cik Jue Aka Ibu Farisyahibu positif....

zaidah berkata...

@Nur Hawa Mohd Zinnasib kita samakan awe....tak apelah kita positif aje awe...

zaidah berkata...

@Encik JIbiasanyer macam tulah...yang jadik mangsa orang bawah

zaidah berkata...

@erienzyerlah kot....huhuhu

zaidah berkata...

@Nieza Ishakada salah faham kat situ....

zaidah berkata...

@LYAfrinatak tahulah lya..nak marah tempat kita carik rezeki...

zaidah berkata...

@Amiizaa2001yer lah mieja...sepatutnyer diorang lagi tahu.....

zaidah berkata...

@~aSFaLiZa~dah menyusahkan banyak pihak yang teruknyer akak malu...huhuhu

zaidah berkata...

@fizatahu tak ape fiza...memang sakit hati nie...

zaidah berkata...

@sarah-najwanentahlah cikgu....nak buat macam mana...sekarang nie zai redha...

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAsemoga zai akan mendapat yang lebih baik nanti...

zaidah berkata...

@eB ezrinjangan confiuse2 eb...biasa aje...

zaidah berkata...

@ayuzai memang suka mengajar...terima kasih ayu....klu nak zai bleh buatkan tapi taklah pandai mana...

zaidah berkata...

@dianatak telus tu memang...semuanyer ade agenda politik

zaidah berkata...

@|| NaFiRaa ||klu dah tukar kaler ijau dah jadik hulk...hehehe

zaidah berkata...

@♥♥syahadah♥♥betul tu....zai buat kerja cikai2 aje...

zaidah berkata...

@mamalieynaharap2 lepas nie tak berlaku lagi macam niekan....

zaidah berkata...

@Izan Ishakinsya Allah...sekarang nie ibu redha aje izan

zaidah berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™huhuhuhu