Dah Sampai Ajalnyer.....

6.7.11

Dah sampai ajalnyer kita dah tak bleh nak buat apekan...cuma kakak yang sedih macam nak rak.....bila arnab kesayangannyer telah meninggalkan dunia....


masa nie arnab masih segar bugar...



tengok...sanggup kakak cangkung tepi longkang sambil nangis...

39 conteng-conteng:

Tanpa Nama berkata...

Salam Puan,


Saya Norliyana Madrus (UK17666), pelajar tahun ketiga Sarjana Muda Sains Makanan (Perkhidmatan Makanan dan Pemakanan), Fakulti Agroteknologi dan Sains Makanan (FASM), Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Saya sedang menjalankan kaji selidik faktor yang mempengaruhi corak penyusuan di kalangan ibu di Malaysia. Soalan kaji selidik ini merupakan salah satu bahagian wajib untuk memenuhi keperluan Projek Ilmiah Tahun Akhir (MKN4199B). Objektif utama kajian saya adalah untuk mengkaji faktor yang mempengaruhi corak penyusuan di kalangan ibu. Untuk makluman puan, segala maklumat yang diberikan adalah sulit dan digunakan semata-mata untuk tujuan akademik. Saya amat berharap jika puan menyusukan anak puan atau pernah menyusukan anak puan untuk menjawab borang kaji selidik ini. Segala kerjasama dan bantuan puan sangat dihargai. Di bawah ini saya sertakan link untuk borang kaji selidik tersebut. Berdasarkan kaedah yang saya guna, selepas 1 minggu, saya akan bagi link berdasarkan ini kembali untuk diisi lagi bagi tujuan 'pilot test' untuk 'validity and reliability questionnaire'. Kajian ini adalah pra-survey untuk menilai kefahaman respondan terhadap soalan ini. Terima kasih.

http://kwiksurveys.com/?u=breastfeeding

LYAfrina berkata...

LYA TGK PIC NI PON NAIK SEBAK..KALO KUCING LYA MATI PON BLH NANGIS...

KECIK LG ARNAB NI..XPELA..NANTI IBU GANTI Y BARU

ainnoraini berkata...

teringat la pulak..tahun lepas ade bela kucing namenye boboy..bulu dia gebu jer..tapi dah meninggal jugak..anak2 pun nangis sedih kucing kesayangan itu dah tak de lagi...

sebenarnya maknye ni pun sedih jugak..

♥MiZz-siHa♥ berkata...

siannye kakak..sedih betul die..xpe,nnt suh ibu ganti yg baru eah..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

sian kakak ye...sabo2...nanti ibu belikan yg baru ok...<---hehehehe boleh pujuk mcm gitu....

So Shy Lady berkata...

alahai sy pun t.leh tahan tgk detik2 mcm ni..sbak dh ni

tringat kisah sndiri

Sitisifir10 berkata...

dan2 teringat kat arnab kami yg puluh2 ekor dulu tu :((

lydzar berkata...

sedihnya si kakak..kehilangan yg disayang kan..kami tak bela pets..tak tau la turn anak2 nnt, kot2 dorang minat pulak

Izan Ishak berkata...

siannya kat kakak....sedih tgk pet kesayangannya dah mati...

fiza berkata...

Zaidah, saya tgk gambar ni pon rasa sedih. Siannya kakak...huhuhuhuhu...nnt soh ibu beli arnab baru yer.

annorita a.k.a cheekongsejuk berkata...

sedihnya & sebak gak ni.. teringat kucing aku kene bhm anjing masa aku pregnant hadif..

Taufan Bin Ribut berkata...

kucing saye name adik mati kene langgar depan mate mase 6 hari lagi nak raye tahun lepas..sedih


Entri terkini : Sayang,bil air dah tertunggak ni.Bile nak bayar(18sx)
Entri sebelum :eh (amacam pendek tak tajuk entri aku)
Watch my video songs ^_^

~Siti Hajar~ berkata...

Arnab tu hadiah bdy Nabilah kan... patut la dia syg sgt, xpe pasni Zai cepat2 gantikan dgn arnab yg baru, munkin akan hilangkan rasa sedih nabilah tu...cian dia..

Citarasa Rinduan berkata...

kesiannya dengan kakak..
sure dia rasa kehilangan

mau2 kak zaidah cari baru pun,, belum tentu dia nak...

melihat pic lama rabbit tu,, ayu tau.. sure kakak dan anak jaga molek2 rabbit tu

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

Alahai..siannye kakak..
Aunty tgk pun sedih juga..
sedangkan kucing Qis hari tu sakit..X bermaya..lily blh nangis teresak2 tgk keadaan dia..huhu..sedih..

rATu kEBaYA berkata...

siannya dia.,.. macam tu sekali sedih tgk arnab dia dah mati..

takper nanti ibu belikan yg baru ye

mummy_ayu berkata...

sedihnya..sian kakak....
dulu masa Ayu tecik, kucing mati kena langgar ...nangis mcm nie la..sedih..
so, memang leh bayangkan perasaan kakak..sabar ek..

Amiizaa2001 berkata...

Zai, tengok gambar kakak pon dah rasa sedih nak menangis....ya allah, kesiannya kakak...huhuhuuhu arnabnya sakit apa?

lepas nie kaka bela kucinglah plak...tp tak sanggup nak tgk kesedihan anak2 bila binatang yg disayang mati:(:(

nieda berkata...

tgk pic ni pun dh sebak..

zaidah berkata...

@LYAfrinamemang masih kecik lagi nie lya....

zaidah berkata...

@ainnorainikita nie sedih tapi takkan nak tunjuk...

zaidah berkata...

@♥MiZz-siHa♥nanti ibu ganti yang baru...

zaidah berkata...

@LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™dia memang sayang sangat tu yang nangis....

zaidah berkata...

@So Shy Ladybila kita dah sayang memang akan berasa sedih...

zaidah berkata...

@Sitisifir10mana gienyer arnab2 tersebut...

zaidah berkata...

@lydzaryer lah lydzar...bila dah sekolah sibuk suruh kita bela memacam....

zaidah berkata...

@Izan Ishakklu tak dipujuk memang menangis ajelah tu....

zaidah berkata...

@fizabila balik sekolah tengok arnab dia mati terus2an menangis...

zaidah berkata...

@annorita a.k.a cheekongsejuklagi tragiskan...

zaidah berkata...

@Taufan Bin Ributrasa dunia sepi ajekan...

zaidah berkata...

@~Siti Hajar~ha'ah hajjar masa besday diorang ibu n ayah belikan...memang nak gantikan yang baru nanti

zaidah berkata...

@Citarasa Rinduanarnab tu memang jinak ayu...bila balik kerja mesti diorang terlompat2 tengok tuannyer

zaidah berkata...

@LiLy @ MumMyQiStInAbetul tu lily...sebab kita sayangkan sangat ngan binatang so bila mati turut sedih

zaidah berkata...

@rATu kEBaYAibu akan carik yang gebu2...

zaidah berkata...

@mummy_ayulama jugak dia nangis ayu...kena pjuk baru ok...

zaidah berkata...

@Amiizaa2001betul tu mieja.....tak tahulah sakit ape sebab pagi masa nak gie kerja ok aje arnab tu bila balik kerja tengok dah mati

zaidah berkata...

@niedajangan nieda yang nangis udahlah yer

Ila berkata...

mesti kakak sediah sgt kan....

eB ezrin berkata...

alahai.... kalo aerish la... musti nanghes x brenti2 dah... hu2

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL