Pening...Kuih Dah Habis...

8.9.11

Esok kat sekolah nabil ade buat jamuan raya...teacher dah hantar mesej kat ayah about that.... teacher suruh pakai baju melayu n bawak kuih skit.....bila ibu teringat tentang kuih raya tu...tinggal 2 jenis aje yang tinggal...tu pun dah setengah bekas...bukan dimakan oleh orang yang  beraya ke rumah tapi dimakan oleh anak-anak ibu....bila ibu tanya " kenapa habiskan kui ibu" diorang bleh jawab..."kuih ibu sedap...sebab tu kitaorang habiskan...." untuk esok terpaksalah ibu buat kek simple dimple malam nie.....klu tak tak adelah nabil nak bawak kuih raya kat skolah esok.....alhamdulillah...tahun nie ibu buat sendiri kuih raya so banyaklah jugak dapat untuk 1 jenis...lagi jimat...klu beli dahlah mahal lepas tu sekejap aje dah licin....

gambar pinjam ngan pn google

25 conteng-conteng:

Nieza Ishak berkata...

kami banyak kueh ..
mai la datanggggggggggg ;)

Ila berkata...

bila anak dah sekolah mcm tu lah kan..selalu ada open house

Ummi Eisya&Amani berkata...

kuih kat rumah pun dah habis la..semua tinggal yg dlm balang je..sbb beli satu bekas je semua..hihi..mmg tgh nak cari kuih lagi ni..

KuNanGKuNanG berkata...

dah habis raya semua sibuk cari saki baki kuih raya kn.he3

kasih suci berkata...

memang jimat dan berbaloi kalau buat kuih raya sendiri kak...(",)

@e_da berkata...

huhu laris kuih dah abis ya.. tp bagus anak2 makan

MamaYatie berkata...

selamat hari raya Zai!
maaf zahir batin yer..
untung suami & anak2 zai,pandai wat kuih..saya ni failed..main tunjuk2 jer
esok pun ada jamuan raya kat skolah along, lusa kat skolah angah..bawak kuih raya jer la kot...

eB ezrin berkata...

wah sedap... nk gaks leh? antor ler skit ;p

|| NaFiRaa || berkata...

untung nabil dapat ibu yang pandai masak kuih n kek..:)

fiza berkata...

Memang untung buat kuh sendiri daripada beli.

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

memang byk untung nya kalau buat sendiri kan...

Salina@IbuAqil berkata...

Kak zai, nak rasa skit kuih kak zai buat.. ;) dah abeh kuih dt kek tu pun jd le.. Hehehehe

Amy Syaquena berkata...

kak buat lebih sikit leh anta sini hehe..

Anamarza berkata...

best kuih buat sendiri ni, tapi antara rajin ngan tak rajin jer nak membuatnya hihih

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

kak..umh kina msih byk lagi kueh. maklumlah time raya kina mana ada kat umh. balik kg.. itu yg kueh ada lagi nie. jOm raya umah kina..

maszmadi berkata...

kak zai pandai buat kuih, bestkan leh jamu kawan2 dtang beraya ngan kuih sendiri...

Mamamya berkata...

alahai...nasib baik lah jauh nak hantar,klu x blh lah cik lia hantarkan biskut raya utk nabil...kat umah ni ada b'balang2 lagi biskut raya...huuuuuuu...kerepek jer yg dah licin...

Kakzakie berkata...

Buat kek baru lagi best. Fresh out form the oven. Esok mesti licin tak berbaki....

mamalieyna berkata...

BUAT SENDIRI ..SURE SEDAP SEBAB TU CPT HABESS KAN...HEHE...TAKPE IBU SEORANG YG RAJIN, BLEH BUATKAN KEK PULAK LAGI...IBU MITHALI NI..HEE~

dinor's family berkata...

anak2 imah pun dah join jamuan raya d sek agama lu...imah krj pg so...bwk kueh2 je....tok kedah yg buat hu....rajin zai buat kek2 bagai...

Fieza79 berkata...

kuih raya kat umah mmg dah habis stok...terpaksa la beli je nanti habuan jamuan raya kat sekolah dorang nanti...

Amiizaa2001 berkata...

seronoknya zai buat sendiri...:) selamat hari raya maaf zahir batin...:)

CuTeMiUt78 berkata...

aah sama la kita... kuih raya kat umah yg buat sendiri.. habis dah.. tinggal balang kuih je..
selamat hari raya aidilftri.. maaf zahir batin

Wanita2u berkata...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Sofya berkata...

kuih ibu sedap... xnak share ka resipi ngan kawan2..

majlis hari raya kat anak hari khamis lepas.. ingat nak buat cup kek, brg semua dah beli.. tapi xjd buat sebab malam tu bermalam kat hospital.. pak mertua masuk wad

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL