Sampai Tercampak ke Langit

27.9.11

Cerita dah lama dah.....orang kata dah busuk dah.....tapi ibu tak kira....gambar2 nie diambik masa gie beraya rumah SIL ibu kat Gelang Patah.....kat rumah SIL ibu tu ade banyak pokok buahan terutama sekali pokok duku....oleh kerana kawasan kampung n dikelilingi ngan pokok diorang adelah buat buaian untuk berehat2 menenangkan fikiran....


seronok betul nabil main buaian....siap bergaduh lagi tu....

ada lagu baru yang nabil cipta sambil berbuaian tu
"BUAI LAJU-LAJU ....
SAMPAI TERCAMPAK KE LANGIT"

bila ibu dengar aje lagu nabil tu...tergelak nak berguling2....hahahaha

tengok tu...dia pun turut gelak jugak...


masa nie berebut ngan nabilah


adam n ayah naik buaian yang lain....




model baru...hehehe




yang ayah siap nyanyi lagu macam dalam citer Bawang Merah Bawang Putih tu.....

dah habis dah citer...citer sebagai pengubat rindu untuk rerakan blogger....ade ker yang windu kat ibu nie.....hehehe...sambung lagi yer....

29 conteng-conteng:

nanonano berkata...

bahaya betul la naik buai cmni klu tercampak smpai ke langit, hahahha

fiza berkata...

Hehehehe...tinggi betul tercampaknya yer.

Anamarza berkata...

seronoknya main buai camtu, tapi hati2 kang betul2 tercampak ke langit hahha

dinor's family berkata...

suka2 nya naik buaian,,,

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

dikampung memang best...tambah kalau ada buaian mcm ni....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

ehh..lupa nak ckp...rindu la...

LYAfrina berkata...

he3....
syok main buai..siap feeling lagi tu..

tu la...k.zai dh jrg update ni..tp xpela..mybe bz dgn tgasan kan...

syiela berkata...

HEHEHEHE... nabil pandai cipta lagu ye..sesekali dapat naik buai laju2 bestkan :)

eB ezrin berkata...

mn der bsk.. x der bau pn :)

maszmadi berkata...

bestnyer ada buaian bawah pokok..

erm, Getang Patah kat ner kak zai??

Salina@IbuAqil berkata...

humboi2!! bkn main lg deme berbuai sakan.. Akak x berbuai plak.. Malu erk.. ;p

ayu berkata...

syoknya main buai..

SayeZahidahadi berkata...

nabil tu comellaaa

MamaYatie berkata...

uhh..bahaya naek buai ni..nnt smp ke langit plak..dah susah tak leh turun...hahaaa

~aSHa~ berkata...

leh jd pengubah lirik

LiLy @ MumMyQiStInA berkata...

hehe..pandai Nabil ubah lagu..
jauh gak tu..tercapak ke langit.. ;)

hakak CNN berkata...

cerita busuk tak aper, tak cirit ponn...hahaha

risaulahhh naik buaian macam tuhhh...tapi macam best jerk melepak bawah pokokkk..:)

Ely Hasrul berkata...

huyuh smpai ke langit! hahahha beshnye main buai2 cam gini.. skang blk kg pokok nk gantung buai pon dh xdek..hehe

Ila berkata...

seronok je ek dapat naik buaian kan

Nida berkata...

olorrrr Kak Zaidah.. tengok gambar-gambar ni teringat dusun di Kampung Sawah, Pontian....

Syoknya main buai... sambil disapa angin sepoi-sepoi bahasa gitu :)

Mamamya berkata...

lamanya x main2 buai mcm ni kan....klu dapat kat anak2 lia ni maunya b'rebut2 nak naik....

p/s: zai lia dah sent alamat n no hp kat fb...nnti check yer...email tu minta maaf sgt2 sbb lambat tgk....

rATu kEBaYA berkata...

happynyer diorang... best main buai.. tapi tak tahan cepat pening.

Hanani berkata...

seronok je nengok naik buai cenggini...

|| NaFiRaa || berkata...

lirik lagu sudah tukar..hahahahaha..

sonoknye kalo leh naik buai cam tuh jugak~

So Shy Lady berkata...

suka btul anak2 bndar dpt main benda mcm nih kan ;D

si model tu dh mcm bwng putih dah hihi

CuppyCakeMommy berkata...

cekidout our latest promotion of smart educational toys..

add us in FB at intelligent.toys@yahoo.com

Papa Mifz berkata...

dah lamo x main buaian..hehe

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

kina pun dah lama x nak buai mcm nie.hehehehe...

Liza berkata...

Bestnya main buaian... Terbayang masa kecik2 dulu..

 
Direkacipta Oleh Ibu ComeL